reizen-naar-papuaU oriënteert zich op een reis naar Papua. Het is voor u de eerste keer, of misschien een sentimental journey. Hoe dan ook, graag delen we onze reiskennis met u. En, eerlijk is eerlijk, wij denken dat het aantrekken van nieuwe donateurs of vrijwilligers het succesvolst zal zijn onder mensen die in Papua geweest zijn.

Reisinformatie West-Papua en Papua

De reisinformatie hebben wij in delen gesplitst: de reis naar Papua, rondreizen in Papua zelf en reisverhalen van mensen die u voor zijn gegaan. De informatie zullen wij steeds verversen en uitbreiden. Ook als u al een georganiseerde reis heeft geboekt dan raad ik u aan verder te lezen. Voor de individuele reiziger kunnen we zelfs tickets voor binnenlandse vluchten tegen een kleine meerprijs regelen.

Tenslotte: laat ons weten hoe u het vond!

Tickets boeken naar Papua

Boek uw tickets bij de gangbare reisbureaus of vliegticket specialisten. Na wat klikken op internet heeft u al een aardig idee over de prijs. Boek niet te laat. De tickets worden dan duurder. De prijzen liggen zo rond de € 800,- voor een retour naar Jakarta, Denpasar (Bali) of Manado (Sulawesi). De snelste vluchten heeft u met Malaysian Airlines, Singapore Airlines, KLM of Garuda Indonesia. Er wordt altijd bijgetankt of overgestapt in Kuala Lumpur of Singapore. Garuda vliegt nu nog via Dubai.onderweg-naar-papua

 

Naar Indonesië

Bij aankomst kunt u niet meteen doorvliegen naar Papua. Afhankelijk van de maatschappij komt ’s ochtends of ’s middags aan, maar de aansluitende vlucht is ’s avonds laat (Jakarta) of midden in de nacht (Denpasar). Hetzelfde geldt voor de route via Manado (Sulawesi). U vliegt dan via Singapore naar Manado met Silk Air, een dochter van Singapore Airlines. U bent dan al relatief dichtbij Papua. Garuda vliegt rechtreeks van Manado naar Jayapura. Kleinere maatschappijen vliegen door naar andere bestemmingen op Papua.

 

Visum naar Papua

U regelt uw visum bij aankomst (visa on arrival). Het waarschijnlijkst is een visum van 7 dagen tot 1 maand. Het is handig als u voor dit visum US$ 25,- cash bij u heeft. Dat scheelt wisselen. (meenemen van cash dollars of euro’s voor de rest van de reis heeft trouwens geen enkele zin. U haalt geld uit de automaat met uw pinpas of creditcard. Dat laatste is duurder en moet u beperken tot die gevallen waarin de pinpas niet werkt.)

Als enige maatschappij biedt Garuda een visumservice aan boord aan. Bij het verlaten van het vliegtuig in Jakarta heeft u dan reeds een visum voucher in uw bezit.

Als u naar Papua gaat moet u officieel een visum bij de Indonesische ambassade in Den Haag regelen, maar officieus kunt u gewoon reizen met het visa on arrival. Meld op uw immigratiekaart eenvoudig niet dat u naar Papua gaat. Een uitzondering is wellicht een doorgaand ticket helemaal naar Jayapura met Garuda Indonesia. Dan is namelijk op uw ticket te zien dat u naar Papua gaat.

 

naarpapuaOverstappen in Indonesië

Omdat u niet meteen door kunt vliegen naar Papua kunt u overwegen een stopover te maken. Zo niet, dan is er op de Jakartaanse luchthaven zelf een hotel. Er zijn kamers voor 6 uur beschikbaar, de zogenaamde shortstay. In Denpasar en Manado zijn hotelletjes dichtbij de luchthaven.

Vanaf Jakarta of Denpasar kunt u het beste doorvliegen met Garuda naar Papua. Garuda mag weer op Europa vliegen, wat een waarborg is voor een bepaalde graad van veiligheid. Er zijn twee hoofdroutes, met als bestemmingen in Papua Timika, Biak en de hoofdstad van Papua, Jayapura. De luchthaven van de hoofdstad is Sentani, een drie kwartier rijden van Jayapura.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Projecten