Hapin streeft naar een volwaardig bestaan voor de inheemse bevolking van Papua. Een bestaan waarin de Papua’s in vrijheid hun eigen keuzes kunnen maken en zo bijdragen aan de ontwikkeling van hun land. Omdat we uitgaan van de kracht en dynamiek van de Papua’s, steunen we initiatieven uit de Papuagemeenschap en krijgen we hulp van lokale deskundigen.

Gerelateerd aan de bescherming van de productiemiddelen in Papua en aan de wens voor meer praktijkgericht onderwijs is het feit dat de mensen in staat moeten kunnen zijn om beter gebruik te maken van de rijkdom van hun natuurlijke omgeving.

In plaats van uitsluitend een basis te zijn voor zelfvoorziening zouden kleine stapjes gemaakt kunnen worden naar de geldeconomie. Het gaat in feite om het ontwikkelen van inheems ondernemerschap, met de daarbij behorende kennis van de markt. Een eigen inkomen stelt mensen in staat controle te krijgen over hun leven, te zorgen voor hun gezin en hun eigen toekomst op te bouwen. Het zorgt dat mensen weer gaan samenwerken en hun gemeenschap tot bloei kan komen.

 

Onze projecten

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Projecten