PapuaPapua, een uniek eiland in de tropen. een land van vuur, water, aarde en lucht. Omrand met goudgele stranden en omringd door azuurblauwe zeeën. Trotse bergmassieven met besneeuwde toppen pieken in de zon. Woeste rivieren meanderen zich een weg naar de zee. Een land met ondoordringbare oerwouden en zompige moerassen. De prachtige paradijsvogel verschuilt zich in de bomen, de krokodil sluimert in de zon. Exotische flora groeit en bloeit uitbundig op de bodem van het oerwoud. Daaronder bevindt zich een onuitputtelijk schatkamer van kostbare mineralen. De zeeën herbergen een ongekende variatie aan kleurrijk leven. Papua, de ongerepte aarde.

De Papua’s, zachtmoedig, loyaal, hartelijk, lijfelijk, eerlijk, trots, warm.
Ze zoeken harmonie met het verleden en de zich langzaam, opdringende moderne tijd. In een oeroude en unieke verbondenheid met hun grond, voorouders, familie, stam en volk vinden zij hun weg in de huidige wereld. De tradities en overleveringen geven de verhalen door van oorsprong en bestemming, de zoektocht naar welvaart en geluk, wrede oorlogen en zoete overwinningen. Ze bieden de Papua’s trots, levensvreugde, geborgenheid en houvast in tijden van angst, dreiging en onzekerheid.


Papua een land van traditie en moderniteit
PapuaDe vissers van de noordelijke eilanden en de kusten, de jagers en verzamelaars in het zuiden en de land- en tuinbouwers van het bergland met hun terrassenbouw vormen samen een bont en kleurrijk palet van eeuwenoude culturen, talen en tradities van Papua. Sommige Papua jongens en meisjes studeren in de stad en zijn bezig met hun toekomst. In de stad wonen ook de Papua’s met de moderne banen. Zij vormen de schakel met de nieuwe tijd. Die nieuwe tijd brengt niet alle geluk en welvaart.

Papua, een rijk land
Hypermoderne mijnindustrieën (vooral koper en goud) strijken neer in Papua. De nieuwe steden ontwikkelen zich snel en worden bevolkt door een meerderheid niet-Papua’s. Natuur en milieu worden bedreigd door massale ontbossing, transmigratie en open mijnbouw. De moderne tijd vraagt daarom van de Papua’s een nieuwe oriëntatie op het eigen bestaand en de omringende wereld.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Projecten