Een fiscaal aantrekkelijke manier van schenken is periodiek schenken met een notariële akte. Op deze manier kunt u uw gift verhogen zonder dat het u extra geld kost!

Als u gedurende een langere periode (minimaal 5 jaar) jaarlijks een bedrag schenkt, kunt u een deel van uw bijdrage terugkrijgen van de belasting. Zonder notariële akte is het niet mogelijk om giften tot 1% van uw verzamelinkomen af te trekken.

rekenvoorbeeld belasting vrij schenken

Heel makkelijk

Wanneer u hiertoe besluit, dient er een notariële akte te worden opgemaakt. Dit gaat eigenlijk heel gemakkelijk. U hoeft alleen een volmacht in te vullen en die met een kopie van uw legitimatiebewijs naar ons toe te sturen. Hapin laat vervolgens de akte opmaken en neemt de kosten op zich als uw schenking minimaal € 100 per jaar is. U krijgt vanzelfsprekend een afschrift van de notariële akte.  Als u de periodieke gift wel laat vastleggen in een akte bestaat er geen drempel en kunt u (en Hapin!) fiscaal optimaal profiteren.

Overweeg deze mogelijkheid op uw gemak, want we realiseren ons dat we wel wat van u vragen. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Projecten